12 september 2005

Het Parcours 2005

Terugblik op een voorproefje

Afgelopen zondag nam TKM deel aan de Parcours-editie 2005.
Ingeklemd tussen Kinderkoor De Floddertjes en de Opéra Comique mochten wij ons kunstje doen. In de vertrouwde Sint Janskerk was het bloedheet en drong het buitengeluid van het openluchtpodium op het Vrijthof genadeloos door. Een grote aanslag op het concentratievermogen van het koor. Misschien dat daarom in het begin, bij de fragmenten uit Duruflé's Requiem, van alles mis ging. Desondanks lukte het toch het publiek een idee te geven van deze prachtige verstilde muziek. De volle kerk luisterde in ieder geval aandachtig.
Na drie Brahms liederen en de Cantique de Racine van Fauré besloten we het half uur met het Magnificat van Flor Peeters. Persoonlijk miste ik hier de orgelbegeleiding. Niets ten nadele van onze vaste pianist Paul Huijts, die was betrouwbaar en inspirerend als altijd, maar in het Magnificat van Peeters is het orgel onontbeerlijk. Net als Duruflé was Flor Peeters een groot organist en dat klinkt in alle werken die hij schiep door.
Gelukkig was het maar een voorproefje. Op 30 oktober staat het publiek een volwaardig koorconcert te wachten, met orgel, cello en vocale solisten.

Meer informatie over deze Vocale Zondagmatinee op 30 oktober 2005 in de TKM Concertagenda.

Geen opmerkingen: