14 mei 2008

Koningin Elisabethconcours 2008

Editie voor zangers

>> Luister integraal naar het optreden van Britt Truyts (mp3 - 9MB - 10.25 min - opname: RTBF)

De Koningin Elisabethwedstrijd te Brussel is weer in volle gang. Dit jaar voor de zesde keer als zangconcours. Onder de 70 kandidaten in de eerste ronde bevond zich ook TKM soliste Britt Truyts. Op het blog over opera en zang, Il grand' Inquisitor, recenseert Margo Briessinck iedere deelnemer. Over Britt Truyts schreef Briessinck: “Ze heeft een mooie stem, maar misschien wat weinig individualiteit om ver te kunnen doorstoten”. Helaas was de internationale jury het met Briessinck eens want Britt is niet gekozen bij de 24 kandidaten die deze week zijn toegelaten tot de halve finale. Twaalf zangers stoten uiteindelijk door naar de finale, die is van woensdag 21 tot zaterdag 24 mei.

De muziekliefhebber hoeft dit jaar geen minuut te missen van de halve finale en de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. De editie 2008 voor zang wordt rechtstreeks en integraal uitgezonden via de Belgische radio (Klara) en bovendien ook in beeld op internet. Via internet kunnen alle optredens als VOD (video on demand) opnieuw bekeken worden. Ze blijven tot 15 september 2008 beschikbaar.


De optredens van de eerste ronde zijn gepodcast op Klara.be en Musiq3.be. Het optreden van Britt Truyts op 8 mei jl. in het Koninklijk Conservatorium van Brussel is integraal terug te luisteren via de link bovenaan dit blogbericht. Ze zingt Nacht van Alban Berg en Il est doux, il est bon uit Hérodiade van Jules Massenet. Britt wordt begeleid door pianist David Zobel. (De aankondiging is slecht te verstaan.)

Webtips:

Geen opmerkingen: