14 oktober 2011

Een bijzonder concert voor een bijzonder mens!


In 1946 dirigeerde Jan Hupperts zijn eerste concert. Hij is dit jaar dus 65 jaar als dirigent actief. Bovendien hoopt hij op 24 oktober de gezegende leeftijd van 90 (!) jaar te bereiken.

Reden voor een groots eerbetoon dat plaats zal vinden op zondagmiddag 23 oktober in de St. Janskerk te Maastricht. Dit besloten concert wordt hem cadeau gedaan door zijn koor TKM. Jan heeft zijn vrienden, bekenden en familieleden mogen uitnodigen om hen te trakteren op een bijzondere middag. Natuurlijk wordt hij zelf aan het werk gezet en zal hij de twee koorwerken - Vesperae solennes de confessore van Mozart en het feestelijke Gloria in D van Vivaldi - dirigeren. Deze werken zullen begeleid worden door musici van het LSO aangevuld met jonge musici, onder wie drie kleindochters van de jarige.

Wat dit concert helemaal bijzonder maakt, is dat Jan voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar als pianist zal optreden. Samen met zijn kleindochters Josephine (viool) en Elisabeth (cello) zal hij het Pianotrio nr. 39 in G - het Zigeunertrio - van Joseph Haydn vertolken.


Portret Jan Hupperts: Hans ter Horst

Geen opmerkingen: