06 maart 2012

Lien Haegeman soliste in TKM Passieconcert

Reserveer nu kaarten voor zondag 25 maart via:

Lien Haegeman
Over een kleine drie weken is het zover het TKM Passieconcert 2012. In het ´Pie Jesu´ uit het Requiem van Maurice Duruflé wordt de solo gezongen door Lien Haegeman.

De Belgische mezzosopraan Lien Haegeman begon haar opleiding bij Lucienne Van Deyck aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Zij voltooide haar muzikale vorming tot operazangeres bij Mya Besselink aan het Maastrichts Conservatorium en volgde ook masterclasses bij Vera Rosza, Sarah Walker, Elly Ameling, Tom Krause en Rachel Yakar.
Haar operadebuut zong ze in de Zomeropera van Alden Biesen als Marcellina (Le Nozze di Figaro, Mozart) en bij Opera Zuid vertolkte ze de rol van La Messaggiera (Orfeo, Monteverdi).

Nadien heeft ze vele kleine en grote rollen vertolkt in binnen- en buitenland, ze zong in Duitse theaters als Mannheim, Kassel, Schwerin, Nuernberg en Bielefeld. In België was ze reeds te horen in “de Munt” te Brussel alsook meermaals in “De Vlaamse opera”. Recent zong ze de titelrol van Bizet’s opera Carmen in Athene.

Niet alleen voor het operarepertoire, maar ook voor concerten en recitals is Lien Haegeman een veelgevraagd zangeres. Haar repertoire omvat werken uit de barok-periode tot het hedendaagse oeuvre waarmee ze concerteerde in o.a. Belgie, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hierdoor mocht ze in meerdere mooie concertzalen zingen, o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie te Berlijn en de Vlaamse opera te Gent en Antwerpen.

Ze werkte samen met befaamde dirigenten als Sir William Christie, Hervé Nicquet en Jaap van Zweden (waarmee ze dit jaar meezong op de cd-opname van Der Meistersinger van Wagner).


Hieronder een opname van het ´Pie Jesu´ door Lexa Ferrill. De cellist is Perry Scott.

Geen opmerkingen: