10 maart 2012

Arno Kerkhof organist in TKM Passieconcert 2012

Reserveer nu kaarten voor zondag 25 maart via:

Organist Arno Kerkhof
Orgel
In het TKM Passieconcert 2012, zondagmiddag 25 maart,  staat de Franse componist Maurice Duruflé centraal. Duruflé was zelf een groot organist dus spreekt het voor zich dat er bij dit hommage-concert een bijzonder orgel - een virtueel pijporgel of Mixtuurorgel - wordt geplaatst in de St. Janskerk.

Organist
Als organist heeft TKM Arno Kerkhof gecontracteerd.
Arno Kerkhof (1973) studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel en Katholieke Kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, waar hij in 1999 cum laude afstudeerde. Hij volgde  privé-lessen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain en Jean Boyer. Daarnaast volgde hij privé-les orkestdirectie.

Op het eerste Internationale Orgelconcours van Kotka (Finland) in 2002 behaalde hij de tweede prijs en werd vervolgens uitgenodigd voor concerten en gastdirecties in Kotka en omgeving en in de Dom en de Johanniskirkko te Helsinki. Op twee internationale concoursen werden hem speciale prijzen verleend voor zijn Bach-interpretaties (Kotka 2002, Erfurt 2005).

Hij is een veelgevraagd begeleider, geeft concerten in binnen- en buitenland en wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals, zoals de Thüringer Bachtage in 2006. In 2008 was hij artist-in-residence tijdens de Kotka orgelweek. Ook als pianist treedt hij regelmatig op.

Hij zet zich speciaal in voor de herwaardering van het Franse drukwindharmonium en de muziek voor dit bijna vergeten instrument. In 2007 verscheen in samenwerking met de sopraan Bianca Lenssen de kerst-cd “Souvenir de Noël”, met sfeervolle en verrassende 19e-eeuwse muziek. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Harmonium Vereniging Nederland werd hij uitgenodigd om een cd op te nemen. Deze solo-cd “Divertissement”, gespeeld op vier historische harmoniums, verscheen in 2010.

Arno Kerkhof is dirigent/organist van de dekenale Grote Kerk te Sittard en van de Nicolaaskerk te Valkenburg, en dirigent van kamerkoor Quartna uit Maastricht en Vocaal Ensemble Arabesque te Geleen. Daarnaast is hij docent orgel aan muziekschool Kumulus in Maastricht, en mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het jaarlijkse St.-Petrusfestival in Sittard.

Concerttip
Het Kamerkoor Quartna geeft samen met blazersensemble Raak op zondagmiddag 18 maart om 15u30 een concert in de Lutherse kerk te Maastricht. Onder leiding van Arno Kerkhof zingt Quartna een programma waarvan het hart wordt gevormd door Engelse folksongs van onder meer Ralph Vaughan Williams en Benjamin Britten.


Geen opmerkingen: