Lid worden

Wilt u met ons meezingen? 


Welkom
U bent van harte welkom lid te worden van Toonkunstkoor Maastricht (TKM). We hebben vooral behoefte aan sopranen, tenoren en bassen. Kom eens langs op één van onze repetities om te ervaren hoe het is om mee te zingen en de sfeer te proeven. We repeteren elke zaterdagochtend van 9.45 tot 12.00 uur in Maastricht. Als u wilt komen kennismaken, stuur dan een mail naar toonkunstkoormaastricht@hotmail.com.

Voorzingen
Aspirant-leden kunnen een aantal repetities vrijblijvend meedoen. Beslist u lid te worden, dan wordt er een afspraak met de dirigent gemaakt om voor te zingen. U mag zelf een stukje muziek kiezen, de dirigent let op zuiverheid, muzikaal gehoor, en deelt u in bij de juiste stemgroep. Het voorzingen gebeurt in aanwezigheid van de dirigent en één of twee leden van de muziekcommissie.

Wat verwacht TKM van U?
Noten kunnen lezen is noodzakelijk. Van leden wordt ook verwacht dat ze thuis oefenen. Vaak zijn er oefen-cd’s beschikbaar zodat thuis oefenen een stuk eenvoudiger wordt. De stemkwaliteit kan sterk worden verbeterd door oefening en zangles. Daarom worden de leden gestimuleerd om ook zelf aan hun stemkwaliteit te werken, bijvoorbeeld door het nemen van zangles.

Projectleden
Het is ook mogelijk om gedurende een bepaalde periode het koor te komen versterken, bijvoorbeeld een aantal maanden voorafgaand aan een uitvoering waar een werk wordt gezongen dat u altijd al eens hebt willen uitvoeren. U wordt dan lid van het koor en bent contributie verschuldigd voor de duur van het project. Zodra bekend is welke werken er bij een volgende uitvoering gezongen worden staat dit vermeld op de website.

Contributie 
De hoogte van de contributie is op dit moment vastgesteld op €20,- per maand. Daarbij kunnen eventueel nog kosten voor bladmuziek komen.


Contact

Secretariaat TKM:
Longinastraat 786225 AL MaastrichtT: 06-24598225