Over TKM

Toonkunstkoor Maastricht (TKM) is een gemengd koor dat zowel het klassieke als hedendaagse (oratorium) koorrepertoire op hoog niveau wil uitvoeren. 

Het koor organiseert ieder voorjaar een concert in Maastricht waarbij grote werken uit het oratorium repertoire centraal staan. In september neemt TKM traditioneel deel aan de Maastrichtse uitmarkt: het Parcours. Jaarlijks geeft het koor op de zaterdag voor kerstmis een druk bezochte kerstmatinee in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek te Maastricht. Ook heeft het koor missen van Haydn, Mozart, Perosi, De Klerk en Meulemans op het repertoire. 

Kenmerkend voor TKM is dat jong getalenteerde zangers en zangeressen, vaak nog studerend of pas afgestudeerd aan het conservatorium, een kans krijgen als solist ervaring op te doen. Sinds 2013 is Rob Meijers dirigent van TKM. Ere-dirigent is Jan Hupperts, hij dirigeerde het koor vanaf de oprichting in 1999 t/m 2012. 

TKM repeteert wekelijks op zaterdagochtend van 09.45 tot 12.00 uur.

Bestuur TKM: 
Jan Gulikers - voorzitter 
Pierre Swaen - penningmeester
Wim van der Zanden, secretaris
Ancel Quick, algemene zaken en PR
Leny Vallenga, algemene zaken

Muziekcommissie
Wiel Debie | Andrea Heide | Henny Janssen | Pascal Nypels


Website | Social Media
Pascal Nypels | Marijke Perquin


Steun TKM - Word donateur of sponsor
Rabobank rekeningnummer: NL52 RABO 0109 7975 90
Kamer van Koophandel Zuid Limburg nr. 14063205

TKM is – naast de contributies van de leden - financieel afhankelijk van particuliere organisaties, donateurs, sponsoren en de Gemeente Maastricht.

Donateurs maken het mogelijk dat wij onze concerten kunnen blijven realiseren. Met een jaarlijkse bijdrage van tenminste 30 euro heeft U recht op vrije toegang tot ons voorjaarsconcert.
Sponsoren kunnen met een bijdrage hun naam verbinden aan Toonkunstkoor Maastricht. De afspraken worden in overleg gemaakt en zoveel mogelijk aangepast aan de wensen van de sponsor.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden tot sponsoring van Toonkunstkoor Maastricht, neemt u dan contact op met het secretariaat.

Secretariaat TKM:
Longinastraat 786225 AL MaastrichtT: 06-24598225