Dirigent

Rob Meijers, dirigent
Jan Hupperts, eredirigent


Foto: Bert Ramakers Fotografie

Sinds januari 2013 is Rob Meijers dirigent van Toonkunstkoor Maastricht. 
Aan het Maastrichts conservatorium studeerde Rob solozang bij Frans Kokkelmans en Mya Besselink en koordirectie bij Ludo Claesen. Hij slaagde met onderscheiding voor de Master Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005. In hetzelfde jaar slaagde hij cum laude voor zijn studie opera en in 2012 voltooide hij zijn studie koordirectie.
Inmiddels is Rob naast TKM dirigent, ook dirigent van HanzonVocaal te Eys-Wittem en De Oosterster te Veldwezelt. Op ad hoc basis werkt hij als stemcoach bij diverse koren. Zijn passie voor dirigeren is hieruit ontstaan. Als countertenor is Rob regelmatig te horen op diverse grote podia in binnen- en buitenland. Zo werkte hij in maart 2013 nog mee aan Bach’s Matthäus Passion in het Amsterdamse Concertgebouw.

------------------------------------------

Portret van Hans ter Horst
Jan Hupperts (1921-2019), ere-dirigent.
Jan Hupperts stond in 1999 aan de wieg van Toonkunstkoor Maastricht. Hij was dirigent van 1999 t/m 2012. Een kleine greep uit de werken die Jan met TKM heeft uitgevoerd: Requiems van Mozart, Gounod en Duruflé, de Petite Messe Solennelle van Rossini, Ein deutsches Requiem van Brahms, Vespers van Mozart, Gloria van Vivaldi, Die Schöpfung van Haydn en de Via Crucis van Liszt. Een hoogtepunt was de viering van zijn 90ste verjaardag in 2011 met een feestelijk concert in Maastricht waarbij Jan het koor dirigeerde in werken van Mozart en Vivaldi en, ook als pianist, voor het eerst in het openbaar optrad met 3 musicerende kleindochters. Kijk hier terug.

Jan Hupperts overleed op zondag 28 juli 2019 op 97 jarige leeftijd.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------