18 juli 2005

Klassiek op locatie

Zomertijd festivaltijd. Er lijken er ieder jaar meer te komen.
Één van de alleraardigste is het festival 'Klassiek op locatie'. Elf concerten in juli en augustus op elf bijzondere plekken in Noord-Limburg.
"Noord-Limburg is een fantastische regio aan de boorden van de Maas tussen de Peel en de Duitse grens; een gebied van rust, natuur en cultuur met een rijke historie en prachtige authentieke locaties..." aldus de website van het festival.
Het programma ziet er veelbelovend uit met gerenommeerde musici als het Nederlands Blazers Ensemble, violiste Emmy Verhey, solohoornist van het Concertgebouworkest Jacob Slagter en pianist Paolo Giacometti.

Gisteren gaf het Cello Octet Conjunto Iberico een - door de Gemeente Gennep mogelijk gemaakt - concert te Ottersum, op het Cultureel Podium Roepaen. Één van de 11 concertlocaties. Andere locaties zijn o.a. Kasteel Well, Stadspark Roermond, een privé-tuin aan de bosrand in Arcen en TBS-kliniek de Rooye Wissel te Oostrum.
De combinatie van topmusici en bijzondere locaties maken een bezoek zeer de moeite waard. Er volgen tot 28 augustus nog 7 concerten. Het eerstvolgende, op zondagmiddag 24 juli, vindt plaats in het Stadpark te Roermond. De Kammerphilharmonie Amadé concerteert er vanaf 16.00 uur.
Op de reeds genoemde website is informatie te vinden over zowel artiesten als locaties. Tevens zijn er geluidsfragmenten van de optredende musici te beluisteren.

Links:

Geen opmerkingen: