30 september 2007

TKM heeft een nieuwe voorzitter

Afscheid van Mieke Meewis als eerste TKM voorzitter

Met ingang van maandag 1 oktober 2007 heeft Toonkunstkoor Maastricht (TKM) een nieuwe voorzitter. Dat betekent dat er – na acht jaar - afscheid moet worden genomen van Mieke Meewis als voorzitter van TKM.
Zonder overdrijving kan gesteld worden dat de bloeiende vereniging die TKM op dit moment is voor een belangrijk deel het werk is van Mieke. Zij stond aan de wieg van het koor in 1999. De ‘Stichting Limburgs Concertkoor’ was ter ziele en enkele oud LCK-leden vonden het zonde dat deze groep zangers definitief uit elkaar zou vallen. Dus werd besloten met 21 zangers door te gaan als vereniging. Velen waren sceptisch of deze onderneming wel kans van slagen zou hebben maar Mieke’s doortastendheid en optimisme gaven de vereniging meteen een goede start . “Dat gaat gewoon lukken”, deze woorden zou ze komende jaren nog herhaalde malen bezigen en… ze kreeg altijd gelijk. Er werd aansluiting gezocht bij de Maatschappij tot bevordering der Toonkunst en Mieke wist Jan Hupperts te overtuigen als dirigent door te gaan met de nieuwe vereniging. Het Toonkunstkoor Maastricht was geboren.
Haar goede relatie met TKM dirigent Jan Hupperts was één van de succesfactoren van haar voorzitterschap. Na acht jaar heel veel vrije tijd stoppen in het besturen, en inmiddels twee kleinkinderen rijker, vond Mieke het tijd de scepter over te dragen aan een nieuwe voorzitter. Dit wordt TKM-bas Robert Roe in het dagelijks leven werkzaam als hoogleraar organisatietheorie en organisatiegedrag aan de Universiteit Maastricht.

Mieke blijft natuurlijk wel gewoon zingen in TKM.
Curriculum vitae Prof. dr. Robert Roe

Geen opmerkingen: