08 april 2016

Marleen Everink vervangt Claudia Couwenbergh

Wegens ziekte heeft Claudia Couwenbergh haar medewerking aan de lenteconcerten van Toonkunstkoor Maastricht moeten afzeggen. Zij wordt vervangen door sopraan Marleen Everink.


De uit Enschede afkomstige sopraan Marleen Everink begon al vroeg met zingen aan de Muziekschool Twente. Na een afgeronde opleiding aan de PABO heeft Marleen van 2007 – 2011 klassiek solozang gestudeerd bij Yvonne Schiffelers aan het conservatorium te Maastricht. Ze rondde haar bachelor fase na 4 jaar af met hoge resultaten. Sinds 2011 studeert Marleen bij Charlotte Margiono aan het conservatorium te Utrecht voor haar Master in de solozang.

Vanaf 2006 zingt Marleen regelmatig solistisch in de Euregio. Zij is vooral een veelgevraagd oratorium soliste. Zo zong zij in de Aachener Dom o.a. Schuberts mis in G en Haydns Maria Zellermesse. Zij zong in uitvoeringen ‘From Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder, in de Mattheus-Passie van Kühnhausen. Ook werkte zij mee aan Händels Brockes-Passion, Bachs oorspronkelijke Johannes Passion en de Messiah van Händel. In andere stijlen is Marleen eveneens gepassioneerd, zo zingt zij veel kamermuziek, lied, maar ook opera en operette. 

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht. En in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.