26 april 2016

Terugblik lenteconcerten 2016

Twee zeer geslaagde lenteconcerten beëindigden de periode van ongeveer drie maanden waarin Toonkunstkoor Maastricht en Gemengd Koor 'De Oosterster' uit Veldwezelt intensief bezig waren met de muziek van Händel. Twee prachtige werken stonden op het programma: de Coronation Anthems en de Ode for St. Cecilia's Day

De feestelijke uitvoering op zaterdag 16 april in de St. Lambertuskerk Veldwezelt (zie foto's) stond in het teken van het 50-jarig jubileum van 'De Oosterster'. De krant 'Het belang van Limburg' publiceerde een mooie reportage die via deze link is terug te lezen. 
De tweede uitvoering op zondag 24 april vond plaats in de tot de laatste stoel bezette St. Janskerk in Maastricht. Er viel wederom veel te genieten ook dankzij de inbreng van de twee vocale solisten sopraan Marleen Everink en tenor Pascal Pittie. De instrumentale soli van cellist Bert Maesen, fluitiste Adriana Racolta en organiste Elly Meijer-Klein mogen zeker niet onvermeld blijven. Ook de trompettisten waren prominent aanwezig in Händel's Ode. 

Dirigent Rob Meijers vuurde zijn beide koren en het Händel Kamerorkest enthousiast aan en sprak na afloop de volgende woorden tot alle musici: "Het was niet helemaal vlekkeloos, maar de muzikale lading en boodschap hebben we zeer zeker uitgedragen. En daar gaat het bij muziek toch om!"
Marleen Everink viel succesvol in voor Claudia Couwenbergh