26 september 2022

Persbericht: Toonkunstkoor Maastricht en Oratoriumvereniging Sittard geven samen een concert met werk van Mozart en VivaldiHet Toonkunstkoor Maastricht heeft na de gedwongen langdurige pauze vanwege corona de draad weer opgepakt. En hoe! In oktober gaat het koor een tweetal concerten geven, samen met de Oratoriumvereniging Sittard. Beide koren hebben zich toegelegd op het uitvoeren van klassieke werken. Dit keer worden dat:

‘Die Krönungsmesse’ van W.A. Mozart
en 
‘Gloria’ van Antonio Vivaldi 

Beide werken behoren tot de toppers van de klassieke koormuziek. Het is werkelijk heel bijzonder dat deze koorwerken zoveel jaar nadat ze geschreven werden nog steeds uitgevoerd worden en zoveel mensen in het hart raken. Vivaldi componeerde zijn ‘Gloria‘ waarschijnlijk in 1715, Mozart voltooide Die Krönungsmesse in 1779. Over de hele wereld worden deze werken uitgevoerd, ook anno 2022. En nu dus door het Toonkunstkoor Maastricht én de Oratoriumvereniging Sittard tijdens twee gezamenlijke concerten. 

Voor deze beide concerten zijn enkele bekende en uitstekende solisten aangetrokken, nl.: Claudia Couwenbergh (sopraan), Lien Haegeman (alt), Agris Hartmanis (bas), Rob Meijers (countertenor) en Pascal Pittie (tenor). Samen met de 80 zangers/zangeressen van beide koren zullen zij ongetwijfeld voor twee bijzondere concerten gaan zorgen. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het orkest Camerata Eurasia dat maar liefst 22 muzikanten telt. Het wordt dus een groots muzikaal gebeuren! 

De eerste uitvoering wordt gegeven op zondag 9 oktober en vindt plaats in de kerk van Christus’ Hemelvaart en de H. Jozef, Hemelsley 240 te Sittard (Vrangendael). De aanvang is 15.00 uur
De tweede uitvoering is op zondag 23 oktober en vindt plaats in de St. Janskerk aan het Vrijthof 24 te Maastricht. De aanvang is dan 15.30 uur

Een entreeticket voor elk van beide concerten kost € 19,-. Tickets zijn te bestellen via: 
• website: www.oratoriumverenigingsittard.nl voor het concert in Sittard; 
• e-mail: toonkunstkoormaastricht@hotmail.com voor het concert in Maastricht. 

Het Toonkunstkoor Maastricht staat onder leiding van dirigent Rob Meijers. Bij de Oratoriumvereniging Sittard is de muzikale leiding in handen van dirigente Alice Hendriks. 

Voor de Oratoriumvereniging Sittard vinden deze concerten plaats in het kader van het 75-jarig bestaan van het koor.