30 december 2022

Projectleden gezocht

Voor groot voorjaarsconcert van Toonkunstkoor Maastricht

Rossini in 1865

Toonkunstkoor Maastricht gaat in 2023 wederom een groot Voorjaarsconcert verzorgen, dit na een gedwongen pauze in de jaren 2020, 2021 en 2022 vanwege corona. Dit jaar gaan we Petite Messe Solennelle (uit 1863) van de Italiaanse componist Rossini uitvoeren. Dit werk behoort tot de toppers onder de klassieke koorwerken. 
Er komen twee uitvoeringen: op zaterdag 20 mei (’s avonds) en op zondag 21 mei (’s middags) en de concertlocatie is de St. Janskerk aan het Vrijthof te Maastricht

Mensen die mee willen doen aan dit Voorjaarsconcert zijn welkom als Projectlid. In alle stemgroepen (sopraan, alt, tenor, bariton/bas) kunnen we nog versterking gebruiken. 
Voorbereiding:
De repetities van ons koor zijn steeds op zaterdagochtend, van 9.45 tot 12.00 uur en worden gehouden in het Trefcentrum Wittevrouwenveld aan de Edisonstraat 4 te Maastricht. Op zaterdag 7 januari starten we met het instuderen van Petite Messe Solennelle en deze repetities lopen daarna wekelijks door tot aan de concertdata in mei. Van de projectleden wordt uiteraard verwacht dat zij, net als de vaste koorleden, deelnemen aan alle wekelijkse repetities en ook thuis oefenen aan het repertoire. Tevens wordt van alle koorleden verwacht dat zij redelijk tot goed muzieknoten kunnen lezen om zo hun partituur te kunnen inoefenen. 

Open repetitie: 
Op zaterdag 14 januari is er een Open Repetitie en kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen, sfeer proeven, komen luisteren en eventueel ook meezingen. Je kunt daarna projectlid worden, dus enkel voor deelname aan het Voorjaarsconcert, maar je kunt je uiteraard ook meteen als vast koorlid aanmelden. 

Aanmelden:
Het is wel fijn als je je van te voren aanmeldt voor deze Open repetitie, dan weten wij hoeveel personen we ongeveer kunnen verwachten. Maar noodzakelijk is dat niet - ook zonder aanmelding ben je van harte welkom. Aanmelden kan telefonisch via 06-24 59 82 25 of per e-mail: toonkunstkoormaastricht@hotmail.com 

Meer informatie:
Voor meer informatie over het Toonkunstkoor of over het Voorjaarsconcert kun je contact opnemen via bovenstaand e-mailadres en/of telefoonnummer.