26 juni 2023

Zomerconcert Toonkunstkoor Maastricht bij Buitengoed Slavante


Toonkunststkoor Maastricht verzorgt op zondag 16 juli een zomerconcert. Dit keer wordt het een openluchtconcert op een zeer bijzondere locatie, nl. op het terras van Buitengoed Slavante, aan de rand van de St. Pietersberg te Maastricht. Een idyllische plek om te vertoeven: mooi in het groen, een historisch horecapand met een prachtige architectuur en een geweldig uitzicht op het Maasdal. Opzij van het terras staat een nostalgische muziekkiosk, een perfecte plek voor ons koor om daar een concert te geven. 

Toonkunstkoor Maastricht heeft zich toegelegd op het uitvoeren van klassieke koorwerken. Bij dit zomerconcert bestaat het programma bestaat uit licht-klassieke liederen die aangenaam in het gehoor liggen, dus geen zware stukken. We gaan werken zingen van de componisten Sibelius, Lauridsen, Clements, Schumann, Gershwin, Smetana, Lysenko en Orlando di Lasso. 

U kunt eventueel een wandeling over de St. Pietersberg, langs of zelfs door de ENCI-groeve combineren met een bezoek aan ons concert, onder het genot van drankje en eventueel een hapje op het terras van Buitengoed Slavante. Dat lijkt ons een zeer aangename invulling van de zondagmiddag. 

De aanvang van dit zomerconcert is 14.30 uur. Entree is gratis, maar we zijn blij met elke vrije gave die toehoorders na afloop van het concert willen doneren. 

Toonkunstkoor Maastricht staat onder leiding van dirigent Rob Meijers. Dit keer wordt het koor op piano begeleid door Alice Hendriks. 

Buitengoed Slavante is te bereiken via de Hoge Kanaaldijk. Bij dit Buitengoed is beperkte parkeerruimte voor auto’s. Auto’s kunnen ook geparkeerd worden langs de Hoge Kanaaldijk bij het AINSI-gebouw, een deel van de voormalige ENCI-fabriek – van daaruit kan men dan te voet naar het Buitengoed gaan (stevige helling, ca. 8 minuten lopen). Voetgangers en fietsers kunnen ook via de wijk St. Pieter het Buitengoed bereiken.