06 november 2023

Open repetitie Toonkunstkoor Maastricht


op zaterdag 25 november 2023 
van 9.30 tot 12.30 uur
Trefcentrum Wittenvrouwenveld, Edisonstraat 4 te Maastricht. 

Wel eens overwogen om als koorlid mee te zingen bij een groot klassiek muziekstuk?..... Wil je die aparte beleving voelen om samen met anderen een bijzonder koorwerk uit te voeren?... Of wil je tijdelijk in een koor zingen zonder meteen langdurige verplichtingen als vast lid aan te gaan?.... Dan is hier een kans:

Toonkunstkoor Maastricht geeft op vrijdag 26 april 2024 ’s avonds haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in de St.-Theresiakerk te Maastricht. In dit bijzondere gebouw (waar momenteel Philzuid haar repetities houdt) gaat het koor dit keer o.a. een prachtig werk uit 1727 van de befaamde componist Georg Friedrich Händel uitvoeren: The Coronation Anthems. Tevens zingen we dan enkele klassieke werken van diverse andere componisten. 

Heb je een goede zangstem en wil je meedoen aan deze uitvoering? Dan ben je welkom om als projectlid ons gemengd koor te komen versterken. Je kunt uiteraard ook meteen regulier (vast) lid worden, maar daarover besluiten kan ook nog na afloop van dit project. 

Wil je eerst komen kijken en luisteren tijdens een repetitie? Dat kan! Je bent welkom tijdens de Open Repetitie op zaterdag 25 november. We zingen dan o.a. enkele stukken uit The Coronation Anthems. Meezingen tijdens deze repetitie mag en kan ook, maar hoeft niet. Het belangrijkste is dat je voor jezelf helder krijgt of meezingen in ons koor iets voor je is. 

Repetities:
De wekelijkse repetities van het Toonkunstkoor Maastricht zijn op zaterdag, van 9.45 tot 12.00 uur. Op zaterdag 7 januari 2024 starten we met de repetities voor ‘The Coronation Anthems’ en andere muziekwerken die tijdens het Voorjaarsconcert worden uitgevoerd. Deze repetities lopen dan door tot en met zaterdag 20 april. De repetities worden gehouden in het Trefcentrum Wittevrouwenveld, gelegen aan de Edisonstraat 4 te Maastricht. 

Kosten:
De kosten om als projectlid deel te nemen aan de voorbereiding en uitvoering van dit bijzondere concert bedragen € 80,-. 

Aanmelden voor de Open Repetitie:
Om de Open Repetitie bij te wonen is aanmelden nodig, zodat we vooraf weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. 
Aanmelden kan tot en met woensdag 23 november via e-mail: toonkunstkoormaastricht@hotmail.com 

Heb je vragen? Die kun je ook via dit e-mailadres stellen.