30 november 2005

Podcasting Klassiek

EEN NIEUWE MANIER OM RADIOPROGRAMMA'S TE BELUISTEREN,
WAAR EN WANNEER U HET ZELF WILT!

Een nieuwe hype in de digitale wereld: podcasten.
Podcasten is het ontvangen van een (geluids)bestand op uw computer via het internet. Bijvoorbeeld een favoriet radioprogramma.
Een klein en gratis software-programmaatje op uw computer controleert zelf of er een nieuwe uitzending beschikbaar is en als dat het geval is, dan haalt ie ‘m binnen. Vervolgens kunt u het bestand afspelen waar en wanneer u wilt. U kunt het binnengehaalde mp3-bestand namelijk niet alleen afspelen op uw computer, u kunt het ook op een cd branden of op uw mp3-speler zetten.


De klassieke muziekwereld heeft podcasting ontdekt. Sinds enkele weken biedt AvroKlassiek enkele radioprogramma's als podcast aan. Het wekelijkse Zondagochtendconcert in het Amsterdamse Concertgebouw kunt u voortaan geheel gratis als mp-3 bestand op uw PC krijgen. Afgelopen zondag bijvoorbeeld was er een uitvoering te beluisteren van het Requiem van Duruflé, onlangs nog uitgevoerd door TKM. (Een aantal TKM-ers waren er zondag live bij).
Uitzending gemist? Geen nood abonneer u op de podcast van het Zondagochtendconcert.

Hoe? Alle informatie is te lezen op de Avro podcast website.

Het gezaghebbende tijdschrift over klassieke muziek 'Luister' zal in het eerste nummer van het nieuwe jaar uitgebreid aandacht besteden aan het fenomeen podcasten. In het actuele nummer besteedt luister overigens ruim aandacht aan het fenomeen MP3. "Waar haalt u interessante klassieke MP3’tjes vandaan? Luister ging strandjutten op het web en stuitte op buitenkansjes, Pindakaas en dode links".

Binnenkort ook meer mp3 tips in TKM-Blog.

Webtips:

Geen opmerkingen: