15 maart 2014

TKM zingt Pastoralmesse van Mozart

Aankondiging in het parochieblad van de O.L.V. van Lourdeskerk door Pastor Mattie Jeukens:
"Op zondag 30 maart komt het vermaarde Toonkunstkoor Maastricht, dat beroemd is om haar bijzondere concerten, vroeger onder leiding van Jan Hupperts en nu onder leiding van de ambitieuze jonge dirigent Rob Meijers. Het Toonkunstkoor heeft onder leiding van Jan Hupperts al vaker een dienst in onze kerk verzorgd. Nu dus voor de eerste keer met Rob Meijers. De viering begint zoals altijd om 10.30u. Welke muziek- en zangliefhebber wil daar niet bij zijn?"
Zo nu en dan luistert Toonkunstkoor Maastricht (TKM) een eucharistieviering op. Dat gebeurt weer op zondag 30 maart 2014 in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Maastricht. Deze kerk is één van de vaste repetitieplekken van het koor en daarom vindt TKM het fijn iets terug te kunnen doen voor de kerkgemeenschap.

)

Voor de viering van zondag 30 maart heeft TKM de Missa brevis in G, KV 140 van W.A. Mozart gekozen. De vaste gezangen (Kyrie, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei) komen uit deze zgn. 'Pastoralmesse'. De wisselende gezangen zijn van Mendelssohn, Durufé, Gounod en Händel.

-> zie ook: TKM Concerten
-> zie ook: 
www.kerkkomnou.nl (website van de O.L.V. van Lourdeskerk)


Geen opmerkingen: